Frågor & svar

Vad innebär PPA - Power Purchase Agreement - inom solceller?

PPA är en viktig del av gröna investeringar.

Gröna avtal till er solcellsanläggning är något som underlättar för att nå era hållbarhetsmål. PPA, kort för Power Purchase Agreement, har blivit ett allt mer populärt alternativ vid investering av solceller eller annan grön teknik.

Genom att vi står för hela investeringen av er solcellsanläggning så kan ni påskynda den hållbara övergången till grön energi. Då betalar ni årligen baserat på er produktion samtidigt om ni säkerställer driften i samarbete med oss - att era solpaneler producerar precis som de ska blir ett gemensamt intresse.

PPA har på senare tid blivit ett allt mer populärt val inom solenergi. Anledningen är att gröna avtal som detta skänker trygghet i affären och underlättar för att ta steget in i den hållbara världen, där trycket ökar mer för varje dag inom svenskt näringsliv.

Vi har som ambition att vara er långsiktiga affärspartner och jobbar hårt för att efterleva våra kundlöften. Det gör också att vi alltid strävar att ha högsta möjliga kompetens inom bolaget och säkerställa att ni får största möjliga värde för er investering. Därför ser vi till att erbjuda beprövade gröna avtal.

Ett PPA-avtal hos oss innefattar bland annat:

  • Ingen initial investering av anläggningen - den står vi på SBP för
  • Betalning sker per kilowattimme
  • Fullskalig tjänstelösning och underhåll
  • Lägre kassapåverkan för er verksamhet år 1-10
  • Samarbetslängd kan uppgå till 20 år

Har ni fler frågor?

Ta gärna kontakt med oss eller någon av våra kollegor för svar på hur er verksamhet kan gynnas, baserat på era unika förutsättningar.

Fler frågor & svar om grön teknik

Tillbaka till frågor & svar