Nyheter

SBP:s senaste installation åt Stena Fastigheter driftsatt

February 1, 2023
Foto: SBP
Foto: SBP
De senaste åren har SBP återkommande levererat solcellsanläggningar åt Stena Fastigheter och främst inom deras bestånd i Stockholm. Senaste driftsatta helhetsleveransen är på hyresfastigheter i Stockholmsförorten Vårberg.

Installationen skedde på tre fastigheter intill varandra i Vårberg, inte långt från Skärholmen. Anläggningarna har en sammanlagd kapacitet på 281 kw, vilket garanterar en samlad årlig produktion på 190.000 kilowattimmar.

Sedan i december har anläggning varit igång och redo för denna års solenergiproduktion. För Johan Braunerhielm, projektledare på SBP, har det varit ett tryggt samarbete med Stena Fastigheter.
– Det är en medveten och van beställare av SBP:s erbjudande, vilket gör samarbetet helt smärtfritt. Stena Fastigheter vet precis vad det handlar om och hur både våra processer och rutiner fungerar, säger han.

Målsättningen för Stena Fastigheter är att halvera sitt klimatavtryck till 2030 och har genom bland annat flera leveranser av solenergi från SBP kommit en bra bit på vägen. Bland våra installationer de senaste åren finns en etablering i Haninge (läs om den här) och dessutom fastighetsbolagets dittills största installation i Bredäng (läs mer om den här).
– Genom åren har SBP visat sig vara en bra helhetsleverantör vad gäller totalentreprenör för våra energiprojekt. De har alltid haft bra fokus från start till mål och levererat bra produkter, säger Marcus Bromér, Energi Controller på Stena Fastigheter.

Även Johan Braunerhielm tar till orda när det gäller Stenas fortsatta engagemang kring gröna investeringar.
– Som ett av landets största fastighetsbolag är det beundransvärt att de i hög takt investerat i grön energi i så pass stor skala och det är särskilt roligt att de valt oss på SBP som partner till flertalet av dessa investeringar, avslutar han.

Fler nyheter om grön teknik

Tillbaka till Nyheter