Nyheter

Stena Fastigheters största solcellsanläggning hittills står nu färdig

September 19, 2022
Ny solcellsanläggning i Bredäng i Stockholm. Foto: SBP.
Ny solcellsanläggning i Bredäng i Stockholm. Foto: SBP.
Genom stora hållbara investeringar kan Stena Fastigheter nu själva producera motsvarande en helårsförbrukning av el för 200 lägenheter.

Investeringen i Bredäng är den senaste installationen där fastighetsbolaget Stena Fastigheter gör en tydlig insats i sin hållbarhetsresa. Genom att investera i solceller drivs nu lägenheter i Bredäng på egenproducerad el.
Vi på SBP fick äran att bidra till den gröna omställningen i ett helhetskoncept, vilket innefattade bland annat projektledning, teknikleverans, installation och löpande övervakning och support. Några av finesserna i installationen inkluderar digital modulmätning, extra säkerhetsfunktioner och detaljerad systemlayout.
– Vi har haft en affärsdialog med Stena under en längre tid och det känns riktigt roligt att gå i mål med en anläggning som matchar deras miljövision, säger Marcus Wicén, Head of Sales Development på SBP, och fortsätter:

– Jag tror att de valde att jobba med oss på grund av vårt sätt att se på affären i ett helhetsperspektiv. Det i kombination med teknikval som prioriterar kvalitet och långsiktighet.

200 lägenheters årsförbrukning av el "bara en start"

Stena Fastigheter själva beskriver projektet, i ett inlägg på deras egen LinkedIn-profil, som ett stort steg i deras ambitioner att jobba ännu mer mot hållbarhet i framtiden.
"Bara i Stockholm har vi i dagsläget installerat solceller som ska ge oss ca 400 000 KWh/år, vilket motsvarar 200 lägenheters årliga elförbrukning. Och det är bara en start på vår gröna resa med solceller."

Solcellsanläggningen i Bredäng har en kapacitet på cirka 165 000 kWh per år, vilket motsvarar elförbrukningen av 80 lägenheter. Därmed är denna anläggning Stena Fastigheters enskilt största i dagsläget. Marcus Wicén ser fortsatt positivt på Stenas utveckling i hållbarhetsarbetet.
– Det är ett spännande företag att jobba med, speciellt på sättet de väljer att jobbar ur en hållbarhetsaspekt både för miljön och i samhällsutvecklingen.

Se Stena Fastigheters inlägg på LinkedIn genom att trycka här.

Fler nyheter om grön teknik

Tillbaka till Nyheter