Nyheter

Stena Fastigheter fortsätter hållbara satsningen - Nya solceller i Haninge

September 15, 2022
Haningeanläggningen innehåller 231 solceller. Foto: SBP.
Haningeanläggningen innehåller 231 solceller. Foto: SBP.
Stena Fastigheters satsning på hållbarhet fortsätter. Senast i raden är en solcellsanläggning i Haninge, vilket möjliggör att fler boenden inom Stena Fastigheters bestånd får leva ännu mer hållbart.

Stena fastigheter tar större kliv i den hållbara resan genom en solcellsanläggning i Haninge. Den nya anläggningen beräknas kunna producera mer än 250 000 kWh varje år.
"Vi genomför tillsammans med Sustainable Business Partner nu en hållbarhetssatsning där solceller installeras på våra tak i Haninge", skriver Stena Fastigheter på LinkedIn.

Anläggningen innehåller sammanlagt 768 stycken solcellsmoduler och kommer stå helt klart i slutet av juni. Anläggningen kommer att producera el som motsvarar över 70 lägenheters årliga elförbrukning.
– Som alltid fungerar samarbetet med Stena otroligt bra. Marcus Bromér, tillsammans med fastighetsteknikerna i Haninge, gör att projektet blir mycket lättarbetat, säger Viktor Hagström, project manager på SBP.

"Spännande bolag att jobba med"

Det är en del av fastighetsbolagets hållbarhetsmål, där de siktar bland annat på att få 1000 hållbara hem lagom till 2024 och att minska sitt klimatavtryck med 50 procent till 2030.
"Denna satsning är ett steg i vårt hållbarhetsarbete och våra hållbarhetsmål men också ett viktigt steg på vägen mot en förnybar värld", skriver de i inlägget.

Tidigare har vi på SBP och Stena Fastigheter samarbetat i ett projekt i Bredäng, som vi tidigare skrivit om (läs mer här). Då byggdes en anläggning med en kapacitet på drygt 160 000 kWh per år. I samband med det hyllade Marcus Wicén, Head of Sales Development på SBP, Stena Fastigheters gröna engagemang.
– Det är ett spännande företag att jobba med, speciellt på sättet de väljer att jobbar ur en hållbarhetsaspekt både för miljön och i samhällsutvecklingen.

Fler nyheter om grön teknik

Tillbaka till Nyheter