Nyheter

Bonnier Fastigheter förvaltar med hög miljöprofil - SBP del av Uppsalaprojekt

September 15, 2022
Foto: Bonnier Fastigheter
Foto: Bonnier Fastigheter
Förvärvet av Muninhuset i centrala Uppsala blev en hållbar historia för Bonnier Fastigheter. Bland miljöinsatserna var en solcellsanläggning från SBP.

[Läs hela reportaget genom att trycka på länken nedan]

Alldeles intill tågstationen och Fyrisån i centrala Uppsala har Bonnier Fastigheter sedan 2018 satsat på en hög hållbarhetsprofil för Muninhuset. Det var fastighetsbolagets hittills andra förvärv i staden och utöver att uppgradera den befintliga byggnaden är de nu i process att färdigställa en fristående kontorsbyggnad i anslutning till Muninhuset.

SBP fick äran att bidra med en högkvalitativ solcellsanläggning med en produktionskapacitet på 256 kW. Sara Björnberg, Chef Hållbar Utveckling på Bonnier Fastigheter, berättar att SBP kunde leva upp till de ansvarskrav som fastighetsbolaget har på sina samarbetspartners.
– Som ett långsiktigt familjeägt bolag värdesätter vi personliga relationer och att våra samarbetspartners tar ett stort ansvar både i aktuella projekt men även i stort i samhället. Att SBP avsätter del av vinsten till välgörenhet samt tar ett aktivt samhällsansvar är sådant vi värdesätter, säger hon bland annat.

Läs reportaget i sin helhet här!

Fler nyheter om grön teknik

Tillbaka till Nyheter