SBP-logo-white

ETT STEG NÄRMARE ER GRÖNA OMSTÄLLNING

Vi tar kontakt med er och ser hur vi kan hjälpa er att nå era mål utifrån era unika förutsättningar och ambitioner.

Tack så mycket! Vi hör av oss inom kort.
Något verkar vara fel och ditt meddelande har inte skickats. Vänligen försök igen.
Frågor & svar

Vad innebär frekvensreglering med energilagring?

Tack vare möjligheterna att ställa ut er solenergi till förfogande mot FCR eller FFR kan er investering i solcellsanläggning bli mer ekonomiskt gynnsam i kombination med batterilagring

Frekvensen i vårt elnät beror i korthet påbalansen mellan produktionen och förbrukningen av el i landet. Förlorar elnätet balansen mellan dessa faktorer riskeras strömavbrott och i rådande energiklimat, där kapacitetsbrister i elöverföringen från norr till söder är märkbart för gemene man genom skillnader i elpriset geografiskt, behöver elnätet stundtals stöttas upp med av effektreserver. Där har allmänheten och aktörer som har stor andel lagrad energi till förfogande möjlighet att bistå Svenska Kraftnät i sitt uppdrag att bibehålla en stabil och tillförlitlig elförsörjning.

Genom att komplettera er investering av solceller med energilagring kan ni som företag vara en del av frekvensregleringsmarknaden, genom FFR (Fast Frequency Reserve) och FCR (Frequency Containment Reserve). Då ställer ni ert energilager ni lagrar till förfogande mot elnätet och kan på så sätt bidra till att stabilisera elnätet vid behov.

Investeringar i energilager med anslutning till frekvensregleringsmarknaden är i dagsläget mycket lukrativ och kan med stor fördel kombineras med era solenergiinvesteringar, i synnerhet genom vår affärsmodell Greentech-As-A-Service. Då tar vi ett helhetsansvar om allt från leveransen av er gröna teknik till frekvenshandeln mot Svenska Kraftnät löpande.

Undrar ni mer om era förutsättningar och affärspotentialen i frekvensregleringen? Kontakta oss gärna!

Vill ni göra en förfrågan till oss?

Kontakta oss

Vi ser fram emot att utreda hur er fastighet lämpar sig för grön energi.

Funderar ni som företag på att investera i solceller?

LADDA NER VÅR INVESTERINGSGUIDE

Tack för att du tar del av vårt material!

Vi hoppas att det skänker nytta till ert framtida affärsbeslut.
Oj! Något fel inträffade - vänligen försök igen vid ett annat tillfälle.

Fler frågor & svar om grön teknik

Tillbaka till frågor & svar