Frågor & svar

Har SBP helhetsleverans av solcellsparker?

SBP har helhetsleverans efter era unika förutsättningar och behov. Foto: Creative Commons

SBP levererar nyckelfärdiga solcellsparker - men vad är de stora skillnaderna mellan det och en större solcellsanläggning, och vilka gynnas mest?

Inom industri, logistik och jordbruk kan en installation på den egna marken ha en avgörande roll i att säkerställa drift såväl som att bedriva en hållbar verksamhet. Det skänker även en trygghet såväl ekonomiskt som verksamhetsmässigt. Skulle det ske strömavbrott kan energin från solcellerna vara en billig försäkring och ni är för alltid skyddade mot elprisernas volatilitet. Med en sådan investering är även energilagring lämpligt, som ni kan läsa mer om här.

Vi sköter allting från förstudie till installation och implementering, och anpassar alltid erbjudandet efter era unika behov.

Vad är en solcellspark?

Kort sammanfattat är det en storskalig solcellsanläggning som är särskilt lämpligt för exempelvis lantbrukare eller industrier för kommersiellt bruk. I vissa områden i världen kan det även stå för hela städers energiförbrukning. Det kan vara något som kräver en större del mark om den egenproducerade elen ska kunna täcka energiförbrukningen för en större verksamhet, men det kan likväl bli en lönsam investering. Det hjälper vi självklart till att beräkna åt er och utreder även vilka bidrag ni kan ta del av.

Lämpligaste, och i särklass mest populäraste, avtalsformen vid en sådan investering är PPA, kort för Power Purchase Agreement. Ni kan läsa mer i detalj om vad det innefattar här eller ta kontakt med oss direkt för att veta vad som lämpar sig bäst för just er.

Har ni fler frågor?

Ta gärna kontakt med oss eller någon av våra kollegor för svar på hur er verksamhet kan gynnas, baserat på era unika förutsättningar.

Fler frågor & svar om grön teknik

Tillbaka till frågor & svar