Nyheter

Bauhaus får en av Uppsalas största solcellsanläggningar

March 30, 2023
Från i sommar kommer Bauhaus i Uppsala kunna plocka hem sommarproduktion av solenergi genom deras nya solcellsanläggning. I en helhetsleverans från SBP kommer varuhuset ha en av Uppsalas största takanläggningar.

I slutet av februari påbörjades installationen av Bauhaus solcellsanläggning på varuhuset i Uppsala, bara ett stenkast från E4:an. Det handlar om en 500 kW anläggning, där panelerna i skrivande stund precis monterats på taket. I väntan på att vårens oväntade snöfall bryter upp i tö ska bland annat arbetet med kabeldragningen slutföras och hela anläggningen beräknas stå helt klart för besiktning till slutet av april.
– Vi hade räknat med att vädret skulle ställa till det, så vi ligger helt enligt tidplan. Det var tacksamt att jag fick överlämnat en väldigt väldesignad anläggning av vår System Design-avdelning och detta i kombination med ett gott samarbete med våra kontaktpersoner från Bauhaus har projektet flutit på väldigt smidigt, säger Linda Axwik, Project Manager på SBP.

I maj kommer besiktningen av anläggningen, som vid färdigställande kommer bli en av Uppsalas allra största takanläggningar, påbörjas och därefter kommer Bauhaus kunna driva verksamheten på solenergi från den mest produktiva delen av året.
– Ur en miljöaspekt blir det allt mer viktigt för kunder att sina leverantörer har en positiv inställning till den gröna omställningen. Tack vare denna investering har Bauhaus bevisligen ett driv i att ta en stark miljömässig position vilket blir en förebild för andra, både nationellt men kanske i synnerhet lokalt, då de är en så pass stor aktör inom handeln, avslutar Linda Axwik.

Fler nyheter om grön teknik

Tillbaka till Nyheter