Helhetsleverans

Stena fastigheters största solcellsanläggning

I samarbete med Stena Fastigheter har vi på SBP levererat ett helhetskoncept för en solcellsinstallation i Bredäng i Stockholm.

Stena Fastigheter gör nu flera insatser i att göra sitt fastighetsbestånd grönare. I Bredäng står nu ett projekt med solcellsanläggningar klart, som har en kapacitet på 165 000 kWh per år. Det innebär att boenden i cirka 80 lägenheter nu har egenproducerad grön el i sina hem.
– Det känns riktigt roligt att gå i mål med en anläggning som matchar deras miljövision, säger Marcus Wicén, Head of Sales Development.

Vår dialog med Stena Fastigheter har pågått under en längre tid. Vi utvecklade ett specialanpassat helhetskoncept som innefattade bland annat projektledning, teknikleverans, installation, löpande övervakning och support.


"Prioriterar kvalitet och långsiktighet"


Dessutom har vi inkluderat digital mätning av modulerna, stärkt anläggningen med ytterligare säkerhetsfunktioner och tagit fram en detaljerad systemlayout. Allt för att säkerställa en toppmodern anläggning som håller hög kvalitet på lång sikt.
– Jag tror att de valde att jobba med oss på grund av vårt sätt att se på affären i ett helhetsperspektiv. Det i kombination med teknikval som prioriterar kvalitet och långsiktighet, säger Marcus Wicén.

Stena själva beskriver deras insatser som en start på deras hållbara resa. Deras anläggningar har idag en total årlig kapacitet på 400 000 kWh egenproducerad solel och den siffran kommer bara att öka i framtiden.
– Det är ett spännande företag att jobba med, speciellt på sättet de väljer att jobbar ur en hållbarhetsaspekt både för miljön och i samhällsutvecklingen.

EN ANNAN REFERENS

Nyproduktion med ny energiproduktion

Att leverera en nyckelfärdig helhet till nyproduktioner kräver utöver branschkunskap och processer även ett starkt sinne för samordning, kommunikation och dokumentation. Läs mer om några av våra solenergiprojekt tillsammans med NCC.

Till projektet