Helhetsleverans

Stockholms största solcellsområde

Vi har samarbetat med Atrium Ljungberg för att installera Stockholms största solcellsområde. Foto: SBP.
I Atrium Ljungbergs ambition att skapa levande och hållbara stadsmiljöer har grön energi en självklar plats. Vi har bidragit med att skapa möjligheten för dem att producera mer än 1 000 000 kWh och det varje år

Sustainable Business Partner (SBP) har som helhetsleverantör inom greentech under flertalet år arbetat med Atrium Ljungberg via deras vision om att ha Stockholms län största solcellsområde.

Från utvärdering av lämpliga ytor, till energisimuleringar och finansiella analyser i förstudiefasen. Till att SBP har hanterat hela området utifrån ett nyckelfärdigt perspektiv även vid beställning, från stöd med bidragshantering, bygglov, ritningar, energiberäkningar, viktanalyser till övergripandeprojektledning och teknikbeställning samt installation.

–Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och solcellsanläggningen i Sickla kommer att löna sig både ekonomiskt och miljömässigt. Jag är otroligt stolt över att vi kan gå i bräschen för en klimatsatsning på den här nivån, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Långsiktighet var viktigt i teknikvalen

Systemet innehåller flertalet tekniska säkerhetsfunktioner, digital uppföljningsfunktionalitet i linje med branschens yttersta framkant, samt några av Europas längsta fabriksgarantier över systemets viktigaste beståndsdelar.

När SBP som leverantör ställde frågan hur de fungerar i vårt samarbete till vår närmsta kontaktperson i projektet så svarar Peter Thörnberg:

"Det funkar hur bra som helst i min värld! Jag märker knappt av er då ni är så pass självgående och det sparar min tid, ert projektteam känns lite som en evighetsmaskin som bara tuffar på genom projektets olika steg."

Summerat innehåller projektet

•Stockholm läns största solcellsområde

•1358 kW via 5000 moduler (Ca)

•Nyckelfärdig helhetsleverans från start till mål av SBP

•Hög framtidssäkring i teknikvalen från säkerhetsfunktion, digitalisering och hållbarhet

Fakta i korthet

Antal anläggningar: 4

Installerad effekt: 1358 kW (för samtliga)

Första anläggning installerades: början av 2018

Senaste anläggning installerades: September 2021

EN ANNAN REFERENS

Bonnier Fastigheter bygger i Uppsala med hållbarhet i fokus

SBP bidrog med en solcellsanläggning på 256 kW effekt till den miljöcertifierade byggnaden Muninhuset

Till projektet