Nyheter

Välkomna SBP:s nya kollegor

October 13, 2023
Foto: SBP
Foto: SBP
SBP har ständigt behov att utöka kompetensen inom de olika avdelningarna för att kvalitetssäkra våra leveranser och erbjudanden. Därför har vi nu förstärkt inom Sales-, Operations- och Tech-avdelningarna.

Vincent Wong, Software Developer

I rollen som Software Developer bidrar Vincent till att vidareutveckla SBP:s Proptech-lösning Chargeflow. Med en programmeringsutbildning vid KTH i ryggen var han inledningsvis inom spelindustrin och har bland annat byggt virtual reality-lösningar till museum.
– Jag har tidigare tagit fram digitala lösningar som en del i större team inom IT och spelindustrin, men att få en framskjuten roll i en så pass avgörande IT-lösning inom greentech kändes väldigt spännande. I realiteten är det bolag som SBP och dess kunder i ett kollektiv som faktiskt är den största bidragande faktorn till att omställningen genomförs anser jag och det är tydligt att SBP vill vara i framkant med den tekniska utvecklingen, säger Vincent.

För Vincent är det viktigt att hålla igång kroppen i samband med en annars stillasittande yrkesroll.
– Det är härligt att komma till jobbet när man har aktiva kollegor och dessutom att SBP är en arbetsgivare som uppmuntrar till hälsa genom att låta anställa få avsätta viss arbetstid till träning.

Louise Wasberg, Sales Representative

Louise har arbetat med försäljning i olika former under hela sitt vuxna liv. Men det var 2016 hon började etablera sig inom B2B-försäljning inom bland annat logistikbranschen. 2021 tog hon klivet in till den gröna energibranschen och är här för att stanna.
– Min karriär i branschen började inledningsvis på konsumentsidan, mitt under den första stora rusningen på solceller vilket gjorde att det var högt tempo på förfrågningarna och affärerna. Det var väldigt kul och skapade ett intresse av att arbeta i en bransch som verkligen ligger i framkant, säger Louise.

Till slut lockades hon av att återvända inom B2B-försäljning, men åren inom grön energi gav mersmak vilket gjorde att hon sökte sig vidare till SBP.

– Det är roligt att man ständigt lär sig i takt med att branschen i sin helhet är under utveckling. För mig blir det en annan infallsvinkel eftersom investeringens lönsamhet ligger på flera fronter, inte bara på elpriset. SBP visade tidigt ha en helhet som var väldigt tilltalande; en sunt driven organisation som värnar stort om sina kunder och tar sig an branschen med framåtanda.

Daniel Rocafort, Project Manager

Sedan Daniel flyttade från hemstaden Barcelona och bosatte sig i Sverige 2008 har han varit verksam som projektledare i flera toppositioner. Bland annat har han varit inblandad i etableringen av Beckers färgtillverkning i Sydamerika, vätgasanläggningar i Norden, läkemedelsprojekt för AstraZeneca och datacenter i Stockholm. Men länge har han alltid strävat efter att arbeta inom hållbarhet.
– Jag kände att jag ville hitta en projektledarroll där jag kunde vara närmare och mer inblandad i projekten och kunderna. Dessutom ville jag vara en del i ett växande bolag och lära mig arbetet kring grön energi ur ett helhetsperspektiv, säger han och fortsätter:

– Det kändes bra i magen redan från första intervjun på SBP. Det är tydligt att hållbarhet är värderingar som genuint genomsyras bland mina kollegor och även att SBP som bolag tar ett verkligt samhällsansvar genom att skänka en andel av bolagsvinsten till välgörenhet.

Fler nyheter om grön teknik

Tillbaka till Nyheter