Nyheter

Svensk Solenergi rekryterar ny teknisk expert

February 18, 2022
Ola Andersson, ny teknisk expert på Svensk solenergi. Foto: Jann Lipka.
Ola Andersson, ny teknisk expert på Svensk solenergi. Foto: Jann Lipka.
Svensk Solenergi rekryterar en ny teknisk expert, med mångårig erfarenhet inom grön teknik. Han kommer ha en stor roll i framtagandet av en ny certifiering för solcellsmontörer.

Han deltar i framtagande av en handbok om regler för infästning av solenergipaneler på tak och kommer närmast från bolaget Glacell. Nu är Ola Andersson även teknisk expert hos Svensk Solenergi. Det meddelade branschorganisationen i ett pressmeddelande.
– Jag hoppas att mina erfarenheter från projektering och installation ska vara användbart. Och så är det spännande att se branschen från ett annat perspektiv, säger Ola Andersson.

"Kommer tillföra viktigt momentum"

Han har mångårig erfarenhet från branschen med uppdrag på både den privata och professionella marknaden. I den nya rollen hos Svensk Solenergi kommer han bland annat arbeta med att ta fram en ny certifiering för solcellsmontörer.
– Vi är mycket glada att få hit Ola som kommer att tillföra viktigt momentum till kansliet. Det har länge pågått en diskussion inom föreningen om vad certifieringen ska omfatta och hur den ska se ut. Med Ola kan vi sätta igång på riktig med förverkligandet, säger Anna Werner, vd Svensk Solenergi.

Fler nyheter om grön teknik

Tillbaka till Nyheter