Nyheter

SBP rekryterar mångfacetterad projektledare

April 20, 2022
Johan Braunerhielm. Foto: SBP
Johan Braunerhielm. Foto: SBP
Johan Braunerhielm har nu blivit en del av SBP:s projektavdelning. Utöver breda erfarenheter från många av bygg- och fastighetsbranschens arbetsområden så har han även drivit eget takläggningsföretag.

Johan Braunerhielm är det senaste tillskottet inom projektledningen på SBP. Han kom senast från H2M Fastighetsteknik, där han hunnit med att ha flertalet olika befattningar - han har arbetat med projektledning, kvalitetsfrågor, anbud & upphandling, införande av nya verksamhetsstöd, avtalsfrågor, miljö & arbetsmiljö, underhållsplanering, systemadministration och mycket mer.
Dessutom har han tidigare drivit eget företag som specialiserade sig på låglutande tak och tätskikt.

Sammantaget har det skapat god förståelse för förutsättningarna inom installation av solenergisystem, med moment som innefattar underliggande struktur, hållfasthet, underlag, friktion och mycket mer. Det är i rollen som projektledare han trivs bäst och Johans erfarenheter faller inom ramarna för vad arbetet inom grön teknik kräver.

Han beskriver sig själv som en person med strävan efter ständig personlig utveckling och att få utmana sig själv både mentalt och fysiskt - "få egot lite obekvämt", som han beskriver det.
På fritiden brinner han särskilt för klättring, där han även är instruktör, och för naturen. Just det sistnämnda menar han är något som växt fram de senaste åren.
– Jag kommer ursprungligen från en bakgrund med stort intresse för bilar, men hur viktigt är det egentligen med en högljudd V8:a egentligen om vi vet priset vi kommer betala för det? Sedan har verkligen det viktiga i att göra miljömässigt smarta val vuxit fram i takt med att samhället tagit större krafttag mot miljön, som en så enkel sak som att källsortera. Det är just de djupare grundläggande värderingarna i att skapa och verka i en meningsfull bransch som fick mig att söka mig till SBP, säger Johan Braunerhielm.

"Gjort stort intryck från dag ett"

Redan från första stund blev han imponerad av såväl personalen på SBP som hur verksamheten bedrivs samt inställningen till hållbarhet.
– För mig är det viktigt att både tjänsten och mina kollegor har samstämmiga värderingar och målsättningar. Man spenderar större delen av sin tid på jobbet och det blir per automatik ett andra hem. Då vill man att allt ska stämma. När jag träffade Katarina Waniewska (Head of Project Management) visade hon en emotionell styrka i form av ödmjukhet och omtänksamhet som tilltalade. SBP arbetar verkligen som ett välsmort maskineri för att uppnå framgångsrika projekt och bygga för framtiden, och därför är det de mjuka värdena i kombination med professionalism och höga ambitioner som gör SBP särskilt lockande som arbetsgivare, säger han och fortsätter:

– Företagets inställning till hållbarhet, arbetet med utmaningar i samhället och för alla anställdas välmående, som att bli uppmuntrad till träning på arbetstid, är något stort som jag tycker alla arbetsgivare borde upptäcka och göra för sina anställda och arbetsmiljön.

Att knyta till sig Johan ser Katarina Waniewska som en avgörande pusselbit i organisationens struktur - hans mångfacetterade kunskapsbank i kombination med sin personlighet gör att han naturligt passar in i gruppen, menar hon.
– Johan har med sin sprudlande energi gjort ett stort intryck på oss alla från dag ett. Tack vare kombinationen av hans positiva personlighet och breda erfarenhet så smälter han in i verksamheten på ett naturligt sätt, samtidigt som att han har spetsegenskaper som gör han till ett perfekt komplement till den befintliga kompetensen. Att vi nu fått han ombord gör att vi har nått ytterligare bredd inom SBP:s projektledning, säger Katarina Waniewska.

Fler nyheter om grön teknik

Tillbaka till Nyheter