Nyheter

SBP rekryterar ny projektledare med kompetens inom grön teknik

February 18, 2022
Geri Zyka har nu klivit in på SBP:s kontor i Kista. Foto: SBP.
Geri Zyka har nu klivit in på SBP:s kontor i Kista. Foto: SBP.
Liksom branschens utveckling går det stadigt uppåt för SBP. Nu har Geri Zyka anslutit och förstärkt vår väletablerade projektgrupp – och bidrar med stark kompetens inom grön teknik.

Geri Zykas karriär som elingenjör började i hemlandet Grekland på ett företag som tillverkade undervattenskablar. Det var direkt efter studierna på University of West Attica i Aten och ett halvårs långt erasmusprogram på Technical University of Applied Sciences i Regensburg, en timme utanför Munchen.
Det var innan han så småningom, av en ren slump, hamnade i Sverige 2015.
– Efter utbildningen återvände jag till Grekland och jobbade ett tag för att jag sedan skulle åka tillbaka till Tyskland. Men istället hamnade jag på ett bolag i Sverige och planen då var egentligen att det bara skulle vara ett snabbt stopp för att sedan flytta till Kanada. Det blev inte så, utan jag stannade kvar här och det är jag så klart glad över idag, säger Geri Zyka.

Tidigare Serviceingenjör på Climeon

I rollen som serviceinjengör spenderade han nästan fyra år på greentechbolaget Climeon, som tillverkar och installerar maskiner som omvandlar värme till elektricitet. Nyfikenheten kring andra områden inom grön el gjorde att han ville söka sig till SBP.
– Jag ville stanna inom grön energi. Tekniken i sig tycker jag inte är särskilt komplicerad, utan det är allt runtomkring som blir nytt för mig. För mig var det viktigt att elen fanns där och relationen jag har med det jag älskar att göra var centralt i rollen. Som projektledare kan jag vara mer på plats vid installationerna, träffa kunderna, se alla system och kablar komma på plats, och kunna lära mig ännu mer från "solsidan" av branschen, säger Geri Zyka och fortsätter:

– Det bästa med SBP är att det inte bara handlar om solceller, utan också energilagring, elbilsladdning och en del annat. Det finns en flexibilitet i erbjudandet som gör det särskilt intressant. Dessutom fick jag snabbt en storbolagskänsla, både sett till SBP:s arbetsrutiner och den höga kompetensen mina nya kollegor besitter.

"Håller hög expertisnivå"

Katarina Waniewska, Head of Project Management på SBP, ser rekryteringen av Geri Zyka som ett riktigt styrkebesked.
– Det är fantastiskt kul att han nu är på plats hos oss. Hans erfarenheter av grön teknik kombinerat med riktiga spetsegenskaper inom el gör att han håller en hög expertisnivå i en projektledarroll. Dessutom bevisar det återigen att SBP är en attraktiv arbetsplats som lockar toppskiktet i vår bransch, säger hon.

Läs mer om Geris och våra övriga anställdas bakgrunder och kompetenser på vår organisationssida (klicka här)!

Fler nyheter om grön teknik

Tillbaka till Nyheter